Saneeraus Kotaran töitä johtaa vahva joukkuepelaaja

Työnjohtaja Petri Kaskinen tuo Saneeraus Kotaraan vahvaa osaamista, kokemusta ja asennetta, joiden avulla projektit ohjataan tehokkaasti ja tarkasti maaliin.

Petri Kaskinen treenasi rakennushommia jo lapsena Pohjois-Pohjanmaalla, jossa hän naputteli kaikki mummolasta löytyneet naulat irtolankkuihin ja muihin asiallisiin kohteisiin. Mallia hän taisi ottaa vaarista, joka osasi itseoppineena timpurina nikkaroida vaikka mitä.

Myöhemmin ammattikouluun hakiessaan Petri meinasi lipsahtaa ensin kokkiopintoihin, mutta jättikin soppahommat toisille ja suuntasi rakennuspuolelle, josta valmistui korjausrakentamisen ammattilaisena vuonna 1994.

Armeijan jälkeen työt veivät miehen Pohjois-Pohjanmaan Teräsbetoni Oy:n kautta Tampereelle Alarakennus Oy:hyn ja sitten remonttiyrittäjäksi – kunnes Amarak Oy:n pestasi hänet palvelukseensa muuraus- ja laatoitustöihin. Seuraavaksi Petri jatkoi muuraustöitä Kova Oy:ssä, josta siirtyi nokka- ja yleismieheksi remontti- ja laatoitushommiin Porhio Yhtiöt Oy:lle.

”Sitten tein Kaskirakenne-toiminimellä neljä vuotta märkätilojen, kuten kylpy- ja pesuhuoneiden sekä saunojen huoneistosaneerauksia”, hän kertoo.

Vuonna 2014 eteen tuli kuitenkin reippaasti isompi projekti. Perheeseen syntyi poika, ja Petri päätti vaihtaa kiireisen yrittäjyyden taas palkkatyöhön. Hän meni Nokian kaupungin kunnossapitoon kirvesmieheksi ja laatoittajaksi ja veti sitten Nokian väliasema ry:ssä työnjohtajana ja työsuunnittelijana tiimiä, joka teki huoneistoremontteja sekä pienremontteja ja maalaustöitä.

”Pienten mutkien kautta tutustuin lopulta Kotaraan. Juteltiin Iiro Kotkaslahden kanssa ja lyötiin kättä päälle Saneeraus Kotaran työnjohtajan pestistä. Tulin taloon todella hyvällä ja innostuneella fiiliksellä suunnittelemaan Iiron ja Aki Tainion kanssa saneerauspuolen kuvioita.”

Periaatteina tehokkuus ja suunnitelmallisuus

Työnjohtajana Petri vie työmaata eteenpäin, pitää asiat hanskassa ja varmistaa, että kaikki tietävät mitä ja milloin tehdään. Työpäiviin voi kuulua myös pientä tarvikehakua, paperihommia, perehdyttämistä ja muita juoksevia asioita.

”Pyrin olemaan tehokas, suunnitelmallinen ja organisointikykyinen. Tykkään ennakoida asioita ainakin 2–3 päivää eteenpäin, ja olen myös tottunut toimimaan paineissa ja tulosvastuullisesti. Lähtökohtani on, ettei kukaan tee työmaalla hommia yksin vaan toimimme aina yhdessä joukkueena.”

Vapaa-ajan ongelmia ei Petrillä ole, sillä hän asuu avopuolisonsa ja 8-vuotiaan poikansa kanssa Nokialla vanhassa rintamamiestalossa, jossa riittää kaikenlaista paranneltavaa. Sitä tehdään kuitenkin rauhalliseen tahtiin liikoja stressaamatta.

”Harrastuspuolella käyn pelaamassa jääkiekkoa, nyrkkeilemässä ja lumilautailemassa. Niissä pääsee täysin irti työmoodista. Jos vaikka nyrkkeillessä miettii töitä, niin huonostihan siinä käy”, Petri nauraa.

Tulevaisuudelta hän odottaa, että yritys saa tunnettuutta ja jalansijaa Pirkanmaan alueen saneerausmarkkinoilla. Siihen pyritään tarjoamalla laadukasta palvelua sekä työnjohdossa että rakentamisessa. Petri korostaa, että hyvään työnjohtoon kuuluu myös vastuullisuus kumppanina, työturvallisuusasioissa ja työntekijöiden hyvinvoinnissa.

Saneeraus Kotaran työnjohtaja haluaa selvästi varmistaa, että asiat hoidetaan aina huolella ja laadukkaasti kuntoon. Eli kuten hän kiteytti jo yrittäjäaikanaan:

”Mittaa kahdesti taikka kolmesti, mutta tee kerran.”